Social Media

06.02.2018 – Sprijinul parlamentarilor PSD şi al Guvernului PSD pentru investiţiile majore ale Braşovului şi Regiunii Centru

”Mulţumesc, domnule preşedinte.

Schimb un pic registrul. Declaraţia mea politică va fi scurtă şi va fi despre sprijinul parlamentarilor PSD şi al Guvernului PSD pentru investiţiile majore ale Braşovului şi Regiunii Centru.

Recent, parlamentarii PSD, alături de ceilalţi colegi aleşi în instituţia naţională reprezentativă a României au întocmit un memoriu adresat Guvernului şi ministrului transporturilor, legat de includerea în MasterPlanul General de Transport al României a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, un proiect care avansează şi avansează şi datorită faptului că în Parlamentul României, la un moment dat, a existat disponibilitatea de a se legifera transferul de teren pentru construirea acestui obiectiv extrem de important.

Fac această declaraţie politică şi nu cred că este prima dată când încerc să folosesc acest instrument pentru a transmite că formula de cooperare, de dialog constructiv şi civilizat poate da rezultate pentru comunităţile locale mult mai mult decât dialogul spumos, dar, sigur, atractiv, care se practică poate atât de eficient, mai ales în zona de comunicare naţională.

Parlamentarii PSD Braşov, alături de parlamentarii din opoziţie, autorităţi locale au reuşit să concretizeze investiţii importante pentru comunitatea noastră.

Legea nr. 32/2018 este o iniţiativă prin care am transferat teren către comunitatea braşoveană, pe care apoi Guvernul PSD-ALDE a decis, prin memorandum, să construiască un spital regional, unul dintre cele cinci pe care le va realiza din finanţare naţională şi nu europeană.

Săptămâna trecută, la Braşov s-a inaugurat cea mai modernă maternitate de stat din România, finanţată în proporţie covârşitoare tot prin guvernarea PSD, sigur, începută în 2012. Este vorba de un împrumut al Băncii Mondiale, derulat prin Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu autorităţile locale. Braşovenii au astăzi o maternitate de cinci stele, aşa cum i se spune, dar cu servicii de stat.

Iată că acum venim în sprijinul comunităţii cu acest memorandum prin care vom include printre priorităţile României construirea unui aeroport la Braşov, prin aceasta România recunoscând cât de importantă este o astfel de investiţie pentru turism, pentru afaceri, pentru dezvoltarea economică regională.

Cred că aceasta este soluţia pe care trebuie să încercăm s-o implementăm – colaborare parlamentară, colaborare cu autorităţi locale, cu Guvern, dialog pe proiecte concrete.

Braşovul şi parlamentarii PSD de Braşov au demonstrat că astfel se pot genera rezultate concrete pentru comunităţile care ne-au trimis aici.

Roxana Mînzatu, deputat al PSD de Braşov.

Vă mulţumesc.”

 

Continuare

Camera Deputaților

Investiţii majore ale Braşovului şi Regiunii Centru

Calendar articole

decembrie 2022
LMaMiJVSD
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Articole de interes