Social Media

Despre mine

despre mine

Sunt Roxana Mînzatu. Bun venit!

Aici găsiți informații despre activitatea mea profesională. În ultimii patru ani am activat ca deputat ales pe listele PSD Brașov (decembrie 2016 – decembrie 2020), ca ministru al fondurilor europene (10 iunie 2019 – 4 noiembrie 2019). În activitatea mea am fost un susținător implicat al proiectelor județului Brașov (aeroport, spital regional nou) și o promotoare a câtorva politici publice la care țin: implementarea programelor cu finanțare UE, sprijinirea startup-urilor, stimularea adopțiilor interne, accesul egal la educația digitală și incluziunea digitală, combaterea violenței domestice, dezvoltare teritorială integrată, educația pentru sănătate. De asemenea, puteți verifica www.cdep.ro pentru a vedea activitatea mea parlamentară precum și www.mfe.gov.ro pentru cele 5 luni de mandat ministerial.

Publicat

pe

În acest articol găsiți câteva cuvinte despre familia mea și educația mea iar la final este și CV-ul meu.

Familie

M-am născut în Brașov, al patrulea copil al familiei Matei. Locuiesc și azi în casa în care s-au mutat părinții mei prin anii 60. Am doi frați în viață, Emil și Sorin. Emil trăiește în Brașov. Sorin trăiește în SUA din 1991. Ambii sunt extraordinari, au familii frumoase, sunt mândră de ei.

Tatăl meu a fost șofer iar mama nu s-a ferit de nicio muncă, de la bucătăreasă, la muncitor în construcții, curier, la lucrător în confecții sau femeie de serviciu. În 1990, când eu aveam 10 ani, mama ieșea la pensie la limită de vârstă.

Când aveam 13 ani a ieșit la pensie și tata. Am fost un copil protejat în familie. Tatăl meu a fost un suflet cald și o minte curioasă. Din păcate, a murit când eu aveam 24 de ani. Pe mama suntem fericiți că o avem alături, locuim împreună și ne bucurăm de energia și curajul ei care sunt fe-no-me-na-le.

Sunt căsătorită din 2006 cu Cătălin.

Educație

În anul 1998 am absolvit liceul teoretic Unirea din Brașov, secția Turism. Profesoara de limba engleză, doamna Luca, rămâne cea mai mare șansă a vieții mele, m-a inspirat și ghidat. Profesoara de limba română, doamna Duican dar și profesorul de istorie, domnul Halmaghi, mi-au fost, de asemenea, inspirație!

În vara lui 1998 am fost admisă la Universitatea din București – Facultatea de Științe Politice și Administrative – secția Engleză. Am absolvit în iunie 2002 iar lucrarea mea de licență s-a referit la dreptul minorităților, profesor coordonator fiind Iulia Motoc.

În anul 2005 am obținut masteratul în integrare europeană la Universitatea Dimitrie Cantemir din București, un program de master nou ca tematică pentru acei ani.

Lucrând la disertația care a vizat politica de coeziune și fondurile structurale ale Uniunii Europene, am realizat cumva o cotitură esențială profesională. Am descoprit programele cu finanțare nerambursabilă ale Ununii Europene și expertiza necesară atragerii acestor fonduri. Și cam acesta a fost domeniul în care am lucrat constant, din 2004 încolo.

Nu veți găsi în CV-ul meu multe cursuri care să fi fost mai de impact decât liceul sau facultatea. Am învățat ce a fost mai valoros lucrând și exersând, adică… din mers. De la cum să folosesc computerul și imprimanta la cum să scriu cereri de finanțare sau rapoarte de progres ale proiectelor cu finanțare nerambursabilă.

Subliniez însă un curs care m-a influențat profund: cursul de formator pe care l-am făcut la București, în anul 2008. A fost deschizător de minte. Schultz Consulting, Marius Donțu, Oana Năstase – furnizorii cursului – și abordarea lor – învățarea experiențială la adulți – mi-au marcat parcursul profesional, modul de a mă exprima public, interacțiunile profesionale, abordarea colaboratorilor, clienților, angajaților.

În 2009 am parcurs și programul de pregătire pentru înalții funcționari publici la Institutul Național de Administrație în perioada în care am exercitat temporar, pentru câteva luni, funcția de subprefect al județului Brașov. A fost un curs bun! INA a făcut o treabă bună câtă vreme a existat.

Profesionist în proiecte cu fonduri nerambursabile

Cred mai mult în gândirea constructivă mai mult decât în cea critică. Și aspir la o gândire creativă. De aceea mă bucur că în meseria mea, lucrând la accesarea sau implementarea de fonduri nerambursabile, pentru companii, organizații nonguvernamentale sau comunități locale am contribuit la realizarea de proiecte care au însemnat soluții la diversele lor nevoi. Dincolo de critică avem nevoie de curajul soluțiilor, chiar și când ele sunt imperfecte.

Cel mai frumos job rămâne pentru mine Fundația Școala Română de Afaceri și experiența de a lucra cu cei care își doreau crearea propriei afaceri. Antreprenoriatul cred că nu e doar o stare de spirit creativă ci și un proiect de țară pentru România.

Este și motivul pentru care, devenind deputat, am susținut constant, de la campanii de informare până la inițiative legislative, programul Start Up Nation, 200.000 lei ajutor nerambursabil pentru crearea a 10.000 de noi afaceri în România, un program cu 4 ediții, 2017-2020. Mai multe despre background-ul meu găsiți în CV-ul atașat..

 

Continuare

Camera Deputaților

Calendar articole

aprilie 2021
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Articole de interes