Social Media

Despre mine

despre mine

Sunt Roxana Mînzatu, profesionist cu experiență de 12 ani în domeniul fondurilor europene la care se adaugă experiența unui mandat de deputat (2016-2020), aceea de a fi servit ca ministru al fondurilor europene în 2019 dar și președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (2015). În aprilie 2021 am fondat compania de consultanță Ro Agora, prin care pun experiența, știința și network-ul meu în folosul unor proiecte utile, viabile, de impact pentru România pentru care, desigur, vom atrage și fonduri nerambursabile.

Publicat

pe

despre mine

M-am născut în Brașov, cel mai frumos oraș din România, și aici revin mereu, chiar dacă au fost etape în care activitatea profesională m-a dus în alte zone. Părinții mei au fost foarte modești, muncitori, dar au fost sprijin pentru mine și pentru cei doi frați ai mei.

În anul 1998 am absolvit liceul teoretic Unirea din Brașov, secția Turism. Profesoara de limba engleză, doamna Luca, rămâne cea mai mare șansă a vieții mele, m-a inspirat și ghidat. În vara lui 1998 am fost admisă la Universitatea din București – Facultatea de Științe Politice și Administrative – secția Engleză. Am absolvit în iunie 2002 iar lucrarea mea de licență s-a referit la dreptul minorităților. În anul 2005 am obținut masteratul în integrare europeană la Universitatea Dimitrie Cantemir din București, un program de master nou ca tematică pentru acei ani.

În 2005, lucrând la disertația care a vizat politica de coeziune și fondurile structurale ale Uniunii Europene, am identificat nișa (atunci părea nișă) profesională spre care să mă îndrept. Am descoperit programele cu finanțare nerambursabilă ale Uniunii Europene și nevoia de expertiză necesară atragerii acestor fonduri. Începând cu 2004, anul în care am devenit consilier pentru integrare europeană la Ministerul Integrării Europene, acesta a fost domeniul în care am lucrat, chiar dacă joburile au fost în companii de consultanță din București, Bruxelles, Brașov, sau în organizații nonguvernamentale sau în instituții ale statului.

Din CV-ul meu subliniez un curs care m-a influențat: cursul de formator (trainer) pe care l-am făcut în anul 2008. A fost deschizător de minte. Schultz Consulting, Marius Donțu, Oana Năstase, abordarea lor – învățarea experiențială la adulți – mi-au marcat abordarea în profesie, indiferent de circumstanțe.

Cred mai mult în gândirea constructivă mai mult decât în cea critică. Și aspir la o gândire creativă. De aceea mă bucur că în meseria mea, lucrând la accesarea sau implementarea de fonduri nerambursabile, pentru companii, organizații nonguvernamentale sau comunități locale am contribuit la realizarea de proiecte care au însemnat soluții la diversele lor nevoi. Dincolo de critică avem nevoie de curajul soluțiilor, chiar și când ele sunt imperfecte.

Cel mai frumos job rămâne pentru mine cel de la Fundația Școala Română de Afaceri și experiența de a lucra îndeaproape cu cei care își doreau crearea propriei afaceri. Antreprenoriatul, cred eu, nu e doar o stare de spirit creativă, curajoasă, nebunească. Antreprenoriatul inovativ poate fi și un proiect de țară pentru România.

Este și motivul pentru care, devenind deputat în decembrie 2016, am susținut constant, de la campanii de informare până la inițiative legislative, programul Start Up Nation, 200.000 lei ajutor nerambursabil pentru crearea a 10.000 de noi afaceri în România, un program prevăzut să aibă 4 ediții, 2017-2020, dar care, în final, nu a avut decât două. În anul 2019, la schimbarea guvernării politice, el a fost sistat. Spre regretul multora.

În decembrie 2020 mi-am încheiat mandatul de 4 ani de deputat, mandat reflectat în acest site (vezi raportul final aici).

În aprilie 2021 am fondat compania de consultanță Ro Agora, prin care pun experiența, știința și network-ul meu în folosul unor proiecte utile, viabile, de impact pentru România și pentru care, desigur, vom atrage și fonduri nerambursabile.

Mai multe despre background-ul meu găsiți în CV-ul atașat.

 

Continuare

Camera Deputaților

despre mine

Calendar articole

iulie 2021
LMaMiJVSD
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Articole de interes