Despre mine
despre mine
Sunt Roxana Mînzatu, deputat al Brașovului. Bun venit pe roxanaminzatu.ro
Este un site în care găsiți unele informații folositoare despre activitatea mea ca deputat ales pe listele PSD Brașov (decembrie 2016 – decembrie 2020), ca ministru al fondurilor europene (10 iunie 2019 – 4 noiembrie 2019), ca susținător al proiectelor județului Brașov. De asemenea, puteți verifica www.cdep.ro pentru a vedea activitatea mea parlamentară precum și www.mfe.gov.ro pentru cele 5 luni de mandat ministerial.
Publicat
în urmă cu 2 anipe

În acest articol găsiți câteva cuvinte despre familia mea și educația mea iar la final este și CV-ul meu.
Familie
M-am născut în Brașov, al patrulea copil al familiei Matei. Locuiesc și azi în casa în care s-au mutat părinții mei prin anii 60. Am doi frați în viață, Emil și Sorin. Emil trăiește în Brașov. Sorin trăiește în SUA din 1991. Ambii sunt extraordinari, au familii frumoase, sunt mândră de ei.
Tatăl meu a fost șofer iar mama nu s-a ferit de nicio muncă, de la bucătăreasă, la muncitor în construcții, curier, la lucrător în confecții sau femeie de serviciu. În 1990, când eu aveam 10 ani, mama ieșea la pensie la limită de vârstă.
Când aveam 13 ani a ieșit la pensie și tata. Am fost un copil protejat în familie. Tatăl meu a fost un suflet cald și o minte curioasă. Din păcate, a murit când eu aveam 24 de ani. Pe mama suntem fericiți că o avem alături, locuim împreună și ne bucurăm de energia și curajul ei care sunt fe-no-me-na-le.
Sunt căsătorită din 2006 cu Cătălin.
Educație
În anul 1998 am absolvit liceul teoretic Unirea din Brașov, secția Turism. Profesoara de limba engleză, doamna Luca, rămâne cea mai mare șansă a vieții mele, m-a inspirat și ghidat. Profesoara de limba română, doamna Duican dar și profesorul de istorie, domnul Halmaghi, mi-au fost, de asemenea, inspirație!
În vara lui 1998 am fost admisă la Universitatea din București – Facultatea de Științe Politice și Administrative – secția Engleză. Am absolvit în iunie 2002 iar lucrarea mea de licență s-a referit la dreptul minorităților, profesor coordonator fiind Iulia Motoc.
În anul 2005 am obținut masteratul în integrare europeană la Universitatea Dimitrie Cantemir din București, un program de master nou ca tematică pentru acei ani.
Lucrând la disertația care a vizat politica de coeziune și fondurile structurale ale Uniunii Europene, am realizat cumva o cotitură esențială profesională. Am descoprit programele cu finanțare nerambursabilă ale Ununii Europene și expertiza necesară atragerii acestor fonduri. Și cam acesta a fost domeniul în care am lucrat constant, din 2004 încolo.
Nu veți găsi în CV-ul meu multe cursuri care să fi fost mai de impact decât liceul sau facultatea. Am învățat ce a fost mai valoros lucrând și exersând, adică… din mers. De la cum să folosesc computerul și imprimanta la cum să scriu cereri de finanțare sau rapoarte de progres ale proiectelor cu finanțare nerambursabilă.
Subliniez însă un curs care m-a influențat profund: cursul de formator pe care l-am făcut la București, în anul 2008. A fost deschizător de minte. Schultz Consulting, Marius Donțu, Oana Năstase – furnizorii cursului – și abordarea lor – învățarea experiențială la adulți – mi-au marcat parcursul profesional, modul de a mă exprima public, interacțiunile profesionale, abordarea colaboratorilor, clienților, angajaților.
În 2009 am parcurs și programul de pregătire pentru înalții funcționari publici la Institutul Național de Administrație în perioada în care am exercitat temporar, pentru câteva luni, funcția de subprefect al județului Brașov. A fost un curs bun! INA a făcut o treabă bună câtă vreme a existat.
Profesionist în proiecte cu fonduri nerambursabile
Cred mai mult în gândirea constructivă decât în cea critică. Și aspir la o gândire creativă. De aceea mă bucur că în meseria mea, lucrând la accesarea sau implementarea de fonduri nerambursabile, pentru companii, organizații nonguvernamentale sau comunități locale am contribuit la realizarea de proiecte care au însemnat soluții la diversele lor nevoi. Dincolo de critică avem nevoie de curajul soluțiilor, chiar și când ele sunt imperfecte.
Cel mai frumos job rămâne pentru mine Fundația Școala Română de Afaceri și experiența de a lucra cu cei care își doreau crearea propriei afaceri. Antreprenoriatul cred că nu e doar o stare de spirit creativă ci și un proiect de țară pentru România.
Este și motivul pentru care, devenind deputat, am susținut constant, de la campanii de informare până la inițiative legislative, programul Start Up Nation, 200.000 lei ajutor nerambursabil pentru crearea a 10.000 de noi afaceri în România, un program cu 4 ediții, 2017-2020. Mai multe despre activitatea mea profesională găsiți în CV-ul atașat..

Camera Deputaților


Mix Actual TV Brașov – Roxana Mînzatu – 12 ianuarie 2020

10 milioane euro – granturi norvegiene & SEE pentru gospodăriile neelectrificate din România

7,8 milioane euro – granturi norvegiene & SEE pentru incluziunea si abilitarea rromilor

Comunicat de presă: Bilanțul mandatului deputatei PSD Brașov Roxana Mînzatu

Raport de mandat Deputat Roxana Mînzatu

Legea 109/2020, pe care am inițiat-o, susținută de Societatea Academică Română

Granturi între 50.000 și 200.000 Eur pentru grupurile vulnerabile din zone izolate

Particip la COSAC 2020 (Intervenția mea la dezbateri /En)

Planul Național de Redresare și Reziliență

Combaterea violenței domestice – legi, proiecte, finanțări

Sprijin financiar pentru Românii din Diaspora în anul 2019

Programul Național de Dezvoltare Locală – Județul Brașov

Elev bogat, elev sărac? Acces egal la educația online

Accelerarea celor 4 proiecte cheie din educație, derulate cu fonduri europene.

Viziune 2020, în sfârșit, semnat! Fonduri UE pentru salvarea de vieți

În media: Invitată la Emisiunea Mix Actual cu Onelia Pescaru

Finanțări IMM: Comerț & Servicii, Microindustrializare – 2020

Implică-te! Sâmbătă, 15 februarie, la Râșnov

Prezentarea oferită Coaliției Asociației Femeilor de Afaceri

144 proiecte selectate – stagii de practică pentru elevi cu fonduri UE. Opt sunt în județul Brașov

Particip la COSAC 2020 (Intervenția mea la dezbateri /En)

Combaterea violenței domestice – legi, proiecte, finanțări

Interpelări adresate către guvernul Orban despre digitalizarea serviciilor publice oferite de administrație

Nu mai candidez dar mergem înainte!

Cel mai important proiect în domeniul educației finanțat cu fonduri europene, lansat în 2018

Raport de mandat 2016-2020 (partea 6)

Emisiune la Nova TV: Legea 176/2020, Legea 109/2020 și niciun progres referitor la atragere fonduri UE pentru aeroport Brașov

Raport de mandat 2016-2020 (partea 5)

Mix actual – Roxana Mînzatu

Raport de mandat 2016 – 2020 (partea 4)
Calendar articole
Articole de interes
-
Finanțăriîn urmă cu 2 ani
Sprijin financiar pentru Românii din Diaspora în anul 2019
-
Brașovîn urmă cu 12 luni
Programul Național de Dezvoltare Locală – Județul Brașov
-
Blogîn urmă cu 10 luni
Elev bogat, elev sărac? Acces egal la educația online
-
Deputat PSDîn urmă cu 9 luni
Accelerarea celor 4 proiecte cheie din educație, derulate cu fonduri europene.