Social Media

Comunicate de Presă

Un MCV coercitiv înseamnă o Europă cu două viteze!

Publicat

pe

comisia europeana steaguri

13.11.2018

Vicepreședintele PSD, Roxana Mînzatu, consideră că raportul MCV publicat astăzi de către Comisia Europeană instituie o abordare coercitivă față de state membre ale Uniunii Europene, ceea ce va conduce, în cele din urmă, la o Europă cu două viteze.

Conform vicepreședintelui PSD, raportul MCV nu reflectă egalitatea de tratament pentru statele membre, o valoare fundamentală a UE. Mai mult, forma raportului prezentat astăzi ignoră deschiderea totală și disponibilitatea de cooperare a autorităților din țara noastră și omite să spună că sub MCV România a înregistrat progrese semnificative în privința obiectivelor asumate la nivel european.

“România nu beneficiază de un tratament egal cu al celorlalte țări din UE, raportul MCV având o pronunțată componentă subiectivă, care nu ține cont de progresele realizate de România de la instituirea mecanismului și nici de disponibilitatea autorităților de la București de a coopera în totalitate cu autoritățile europene. Sunt curioasă însă dacă documentul oficial menționează protocoalele dintre serviciile secrete și instituțiile din Justiție. Altfel, raportul MCV s-ar îndepărta tot mai mult de valorile UE prevăzute în tratate. Ignorarea protocoalelor dintre serviciile secrete și instituțiile din justiție, precum și a efectelor acestora înseamnă în cele din urmă încălcarea dreptului la demnitate umană, prevăzut în art.2 din tratatul UE”, a declarat Roxana Mînzatu.

Vicepreședintele PSD adaugă că rolul MCV a fost denaturat prin schimbarea regulilor în timpul jocului. MCV-ul de astăzi nu mai are nimic în comun cu rolul care i-a fost atribuit cu bună credință la instituire, în 2007.

“Sunt profund atașată valorilor europene pentru că aproape toată viața mea profesională este legată de lucrul cu instituțiile și proiectele europene. Remarc însă o schimbare fundamentală de atitudine a instituțiilor de la Bruxelles față de țara noastră, care, în ciuda unor progrese semnificative în privința MCV și nu numai, continuă să schimbe regulile în timpul jocului. Astăzi, România este tratată preferențial, însă într-un sens negativ“, a adăugat Roxana Mînzatu, Vicepreședinte PSD.

 

Continuare

Camera Deputaților

Un MCV coercitiv înseamnă o Europă cu două viteze!

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes