Social Media

Deputat PSD

Roxana Mînzatu a votat în favoarea candidatei Adina Vălean

Publicat

pe

Roxana Mînzatu a votat în favoarea candidatei Adina Vălean

„Oricât de mari ar fi disputele între partide, binele țării trebuie să primeze”

Roxana Mînzatu, fostul ministru al Fondurilor Europene, susține că a votat pentru avizarea favorabilă a Adinei Vălean pentru poziția de comisar european și arată totodată că PSD a acționat în interesul României, susținând această candidatură chiar dacă a fost înaintată de PNL.

„Funcția de comisar european este extrem de importantă pentru România și noi, reprezentanții PSD, ne-am dorit ca acest blocaj instituit de PNL și președintele Iohannis să ia sfârșit iar țara noastră să aibă în sfârșit desemnat un candidat,” afirmă Roxana Mînzatu.

Potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, Adina Vălean a declarat că va încerca să obțină sprijinul Comisiei Europene pentru aeroporturile regionale, printre care și Aeroportul Brașov și că va susține de asemenea și parteneriatul public-privat, ca soluție pentru finanțarea proiectelor de transport.

„Prin întrebările pe care i le-am pus doamnei Adina Vălean am vrut să mă asigur că obiectivele noastre locale și naționale se regăsesc în planurile dânsei. Am întrebat-o astfel dacă, din poziția de comisar european, se va lupta să câștige sprijinul Comisiei Europene pentru aeroporturile regionale, printre care și Aeroportul Brașov. De asemenea, am întrebat-o dacă susține parteneriatul public-privat ca soluție pentru finanțarea proiectelor de transport. În ambele cazuri, răspunsul a fost pozitiv, ceea ce a contribuit la decizia mea de a vota pentru avizarea pozitivă a doamnei Adina Vălean. I-am mulțumit dânsei inclusiv pentru accentul pe care a promis că îl va pune pe transportul feroviar, reamintindu-i că în România sunt în derulare lucrările la cel mai mare proiect feroviar cu fonduri europene, Radna Gurasada Simeria, 141 km de cale ferată modernizată și 2 miliarde euro finanțare POIM,” a adăugat fostul ministru al Fondurilor Europene.

Roxana Mînzatu atrage atenția că, în problemele internaționale, politicienii români trebuie să vorbească pe aceeași voce și că PSD asta a făcut la audierile Adinei Vălean.

„Politic, PSD se putea opune avizării favorabile a Adinei Vălean, pentru că dânsa provine din PNL. Însă, am ales să nu jucăm aceeași carte folosită anterior de liberali și de președintele Iohannis pentru că din acest război singurul pierzător categoric e România. Or, oricât de mari ar putea fi antipatiile între partide, binele țării trebuie să primeze. Îi doresc doamnei Adina Vălean mult succes în funcția de comisar european și am încredere că se va lupta cu toate forțele în intereul nostru, al tuturor românilor,” a adăugat Roxana Mînzatu.

Continuare

Camera Deputaților

Roxana Mînzatu a votat în favoarea candidatei Adina Vălean

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes