Social Media

Blog

Locuința protejată Venus e funcțională în Brașov

Publicat

pe

Locuința protejată Venus e funcțională în Brașov

Victimele violenței domestice primesc adăpost și sprijin de la stat, după ani în care ONG-urile au oferit aceste servicii. VENUS este primul proiect național, finanțat cu fonduri UE POCU, a cărui implementare a început în 2019, la inițiativa guvernului PSD. Așa cum anunțam toamna trecută, la reuniunea Venus din Poiana Brașov, iată, locuințele protejate încep să devină funcționale în această primăvară.

Fiecare județ va avea o astfel de locuință protejată, fiindcă proiectul implementat de ANES are drept partenere toate direcțiile județene de asistență socială și protecție a copilului.

Felicit echipa extinsă de implementare a proiectului VENUS pentru că au avansat până în acest punct important în care locuințele protejate devin funcționale. Felicit echipa DGASPC Brasov, de asemenea.

Cu serviciile pe care urmează să le ofere victimelor găzduite și nu numai, proiectul european VENUS ar trebui să însemne o îmbunătățire majoră în modul în care ne preocupăm de femeile abuzate care au curajul sau șansa de a ieși din relația cu agresorul.

Rămân recunoscătoare echipei ANES și Gratielei Draghici dar si AM POCU cu care am colaborat inclusiv cat am fost eu ministru pentru susținerea aplicata dată acestui proiect național care face pionierat.

#SmartCity dar, inainte de orice, #HumanCity (copyright Ana- Maria Busoniu)Azi, prima reuniune tehnica a proiectului Venus. Mai jos, mesajul meu adresat coordonatorilor locali din toate judetele, prezenti la sesiunea de lucru a proiectului european vizand crearea de 42 locuinte protejate pentru victimele violentei domestice plus un pachet de alte servicii de sprijin.

Publicată de Roxana Minzatu pe Miercuri, 30 octombrie 2019

 

Ce am făcut concret pentru a ajuta victimele violenței domestice

 

11 milioane de euro pentru locuințele protejate Venus. Brașovul se alătură proiectului

 

Victimele violenței domestice vor avea, din martie, la Brașov, o locuință unde vor putea sta pentru o perioadă determinată

Continuare

Camera Deputaților

Locuința protejată Venus e funcțională în Brașov

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes