Social Media

21 nov 2017

”Mulţumesc, domnule preşedinte.

O să numim declaraţia mea politică de astăzi „Consens pentru un nou spital în Braşov”. Este un subiect despre care este paradoxal că vin să vorbesc, mi-am şi propus – şi aşa şi-ar dori şi braşovenii – să avem cât mai multe fapte şi mai puţine vorbe pe tema realizării unui nou spital în judeţul Braşov.

Dar sunt cel puţin două motive care mă îndeamnă să vin astăzi în faţa dumneavoastră şi să vă dau câteva mesaje pe tema acestui subiect foarte important, nu doar pentru locuitorii judeţului nostru, pentru turiştii, oaspeţii noştri care sunt cel puţin 100.000 în fiecare lună.

Iată că, de la Senat, în Camera Deputaţilor vine proiectul de lege pe care l-am iniţiat toţi parlamentarii de Braşov, la iniţiativa autorităţilor locale din Braşov, cu sprijinul societăţii civile, a cadrelor medicale din Braşov, PL-x 476/2017, proiect de lege prin care vă rugăm să dăm un vot favorabil transferului unui teren cu o suprafaţă de aproape 12 hectare, pentru ca pe acest teren să se construiască viitorul spital al Braşovului.

Este un teren identificat, după toate standardele moderne, pentru construirea unui spital la dimensiunea şi funcţionalităţile adecvate.

Desigur, când am pornit proiectul de lege, în primăvara anului acesta, am pornit acest demers pentru că toţi parlamentarii am dorit să facem un gest de sprijin pentru autorităţile locale, iar acestea să finanţeze construirea spitalului.

Iată că avem, însă, un demers extrem de important în întâmpinarea acestui proiect de lege, şi anume decizia Guvernului, printr-un memorandum, de a construi unul dintre cele cinci spitale regionale din România, la Braşov, spital care va fi construit de către Ministerul Sănătăţii, prin asociere cu autorităţile locale, bineînţeles, care trebuie să vină şi ele cu aport, spital care va fi finanţat din resurse guvernamentale, din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Nu o să vă ascund câtă dezamăgire a fost la Braşov, în urmă cu mulţi ani, când s-a decis ca primele trei spitale regionale care urmau să fie finanţate din Programul Operaţional Regional să fie în alte locaţii decât Braşovul, tocmai pentru că nu doar ca şi centru universitar, dar şi ca adresabilitate a populaţiei, vorbim de multe sute de mii de oameni care ar fi avut nevoie de un nou edificiu medical.

Dar iată că suntem în 2017 şi avem, cum spuneam, consens. Autorităţile locale, parlamentarii şi Guvernul fac toate demersurile pentru ca braşovenii şi turiştii care vizitează Braşovul, Valea Prahovei şi multe judeţe învecinate care apelează la actul medical din judeţul nostru să beneficieze de un nou edificiu medical.

Închei prin a vă ruga pe toţi cei care activaţi în comisiile care vor fi sesizate în fond pe tema proiectului de lege pentru un teren alocat noului spital să votaţi favorabil – mă refer la Comisia juridică şi cea pentru agricultură -, iar când vom avea un vot în plen, de asemenea, vă voi ruga pe toţi să susţineţi acest proiect foarte important pentru Braşov.

Vă mulţumesc.

Roxana Mînzatu, deputat al PSD de Braşov.”

Continuare

Camera Deputaților

Consens pentru un nou spital în Brașov

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes