Social Media

Blog

CERERE – model pentru dispozitive și acces la internet, in baza legii 109/2020

Fără profesori nu există acces la educație. Și ei trebuie să beneficieze de prevederile legii 109/2020, lege pe care am inițiat-o în final de martie 2020. Cinci luni mai târziu, guvernul începe să cârpească, refuzând soluția sistemică!
Vă invit să citiți petiția sindicatelor pentru aplicarea acestei legi.

Publicat

pe

CERERE – model pentru dispozitive și acces la internet, in baza legii 109/2020

IMPORTANT

În atenția liderilor și a membrilor de sindicat ai S.L.S.Î.P. Constanța

Dragi colegi,

Așa cum probabil știți deja, în Monitorul Oficial, Partea I nr. 590/06.07.2020, a fost publicată Legea nr. 109/03.07.2020 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, în baza căreia Ministerul Educației și Cercetării asigură, LA CERERE, elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de e-learning și a altor platforme educaționale agreate. Având în vedere faptul că, în Legea nr. 109/2020 nu se precizează nimic referitor la autoritatea unde solicitantul depune cererea, dar și faptul că, în ciuda repetatelor solicitări ale Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.Î.), până la această dată, Ministerul Educației și Cercetării nu a emis Norme metodologice de aplicare a Legii nr.109/2020, care să stabilească către ce instituție depune cererea beneficiarul legii, VĂ RECOMANDĂM să depuneți aceste cereri la registratura unităților dumneavoastră de învățământ (dacă nu cumva nu ați făcut deja acest lucru).

Menționăm faptul că modelul de cerere în format editabil a fost trimis deja pe adresele dumneavoastră de e-mail.

Cu prietenie,

Biroul Operativ al S.L.S.Î.P. Constanța

MODEL CERERE

Către:
Grădinița/Școala/Liceul _______________________________ (denumirea exactă a unității de învățământ)
Doamnei/domnului director _______________________________

Spre știință: Ministerul Educației și Cercetării

În atenția: ministrului Educației și Cercetării, doamna Monica Cristina ANISIE
secretarului de stat pe învățământ preuniversitar, doamna Luminița BARCARI

Subsemnatul/Subsemnata _________________________________ (se trec numele și prenumele cadrului didactic, așa cum sunt prevăzute în C.I.), angajat pe funcția didactică de predare de _____________________________________ la Școala ______________________ nr. __, Localitatea _________________________, județul/sectorul _____________________ identificat prin CNP: ____________________________, în conformitate cu prevederile articolului unic pct. 2 al Legii 109 /2020 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 590/06 .07.2020, formulez prezenta

CERERE

Prin care vă solicit să-mi asigurați un dispozitiv de tip LAPTOP care să îmi permită accesul la la resursele educaționale din mediul digital.
Precizez că solicit asigurarea unui laptop, având în vedere faptul că, în activitatea de învățare-predare – evaluare, este singurul dispozitiv ce poate fi folosit pentru a îndeplini condițiile necesare pentru desfășurarea acestei activități. De aceea, laptopul trebuie să aibă sistem de operare cu licență, inclusiv Office, și să fie conectat la internet, pentru a participa la activitățile de e-learning, așa cum prevede legea mai sus menționată.
Menționez că Legea nr. 109/2020 a intrat în vigoare la data de 09 iulie 2020 și, conform articolului unic pct. 2 din aceasta: „2. La articolul 94 alineatul (2), după litera y) se introduce o nouă literă, litera z), cu următorul cuprins:

z) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning.”

Având în vedere că, în Legea nr. 109/2020 nu se precizează unde depune cererea solicitantul, dar și faptul că, până la această dată, Ministerul Educației și Cercetării nu a emis Norme metodologice care să stabilească către ce instituție depune cererea beneficiarul legii, înțeleg să adresez prezenta solicitare către angajator, dar și în atenția conducerii Ministerului Educației și Cercetării, căruia îi revine, conform acestei legi, atribuția de a asigura infrastructura necesară – dispozitive și acces la internet – minimale pentru participarea la activitățile didactice în mediul on-line.

Data:
__.__.2020

Semnătura

Continuare

Camera Deputaților

CERERE – model pentru dispozitive și acces la internet, in baza legii 109/2020

Calendar articole

aprilie 2024
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Articole de interes