Social Media

Brașov

Ce a făcut Guvernul Orban în șapte luni pentru investiția în construire și dotare spital regional Brașov?

Nu știu cum decide Orban pe care liberali și-i ajută și pe care îi sabotează, dar asta e o politică de tristă amintire, care a făcut mult rău Brașovului până în 2016, când noi, parlamentarii PSD am decis să nu ratăm nicio șansă pentru proiectele județului, să sprijinim și să ne implicăm, uitând granițe politice.

Publicat

pe

Îi cer premierului liberal brașovean să nu saboteze construirea unui spital regional la Brașov (nu în Sibiu, nu în Mureș, vorbim despre Brașov) și nici șansa co-finanțării cu fonduri UE. În 2008 era ministrul transporturilor și nu a inclus aeroportul în Programul Operațional Transport. Acum, când din nou guvernează fix când se elaborează programele 2021-2027, ”uită” să includă spitalul Brașov la finanțare UE, deși are propuneri scrise de la BERD și de mine, cel puțin (vezi: detalii).

Guvernul Tudose a fost primul guvern care a emis un document în care asuma că la Brașov se va construi unul dintre spitalele regionale (info ).

Parlamentarii PSD și echipa prefectului Rasaliu au scris și obținut votarea legii 32/2018 de transfer a terenului pentru spital (detalii).

Guvernul Dăncilă a emis ordinul cu numărul de paturi și structura de specialități (detalii ) dar și ordinul cu arondarea județelor deservite (vezi aici) și a semnat acordul triparit cu BERD și Primăria Brașov pentru documentația tehnică.

Ce a făcut Guvernul Orban în șapte luni pentru investiția în construire și dotare spital regional Brașov?

No. 1 – De îndată ce a venit la palatul Victoria a retras, de facto, statutul de spital regional pentru Brașov și nu a mai pus nimic în loc, blocând astfel proiectanții BERD care nu mai știu ce fel de spital proiectează. (info aici)

No. 2 – La o valoare estimată de 250 milioane euro, lasă investiția în afara Programelor UE 2021-2027 deși, ca una care am propus acest Program multifond dedicat sănătății, am spus clar că trebuie incluse toate spitalele regionale, că trebuie să negociem asta cu CE cu toate argumentele și forța, pentru că scuza că nu sunt bani a picat – criza Covid are și oportunități – vin bani mai mulți de la UE și sănătatea va fi clar prioritară.

Nu știu cum decide Orban pe care liberali și-i ajută și pe care îi sabotează, dar asta e o politică de tristă amintire,…

Publicată de Roxana Minzatu pe Joi, 18 iunie 2020

Continuare

Camera Deputaților

Calendar articole

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Articole de interes