Social Media

Blog

Zeci de organizații cer președintelui țării să promulge legea pe care am inițiat-o

Toate organizațiile care au lucrat la România Educată cer azi președintelui României să promulge/ premierului Orban să aplice de îndată legea pe care am inițiat-o și adoptat-o în Parlamentul României. Proiectul “România Educată” inițiat de Iohannis a însemnat 4 ani de simpozioane. Azi, acum, e nevoie de fapte. Se oferă, din nou, președintelui, oportunitatea de a contribui cu soluții concrete pentru accesul elevilor și dascălilor la educația online!

Publicat

pe

Scrisoare deschisă către Iohannis a peste 20 de organizații din proiectul România educată:

Promulgați legea prin care elevii și profesorii primesc laptopuri sau tablete conectate la internet, pentru e-learning

“O investiție în sectorul educațional înseamnă o investiție în societate, motiv pentru care noi, semnatarii acestei scrisori deschise, reprezentanți ai organizațiilor de profil, vă solicităm promulgarea și implementarea L327/2020, o inițiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educație online pentru toate categoriile de elevi și profesori, astfel încât procesul instructiv-educativ va putea continua independent de evoluția pandemiei provocate de Coronavirus. Această inițiativă legislativă trebuie promulgată de urgență și implementată cu rigurozitate, astfel încât luna septembrie va fi o lună în care toți elevii se vor întoarce la școală, nu doar cei care au un statut socio-economic confortabil”, se arată în scrisoarea deschisă inițiată de Consiliul Național al Elevilor.

“Orizontul spre care țintim este ca digitalizarea echitabilă a educației să devină o prioritate pentru sistemul de învățământ. În acest sens, autoritățile publice trebuie să facă eforturi pentru îndeplinirea acestui scenariu: procesul educațional devine parte din viața elevului și nu se limitează la o clădire pe care o numim școală. Procesul instructiv-educativ trebuie să devină unul participativ, incluziv, transparent și să se plieze pe realitatea impusă de evoluția tehnologică”, spun organizațiile semnatare.

Textul integral al scrisorii deschise – aici

https://www.edupedu.ro/scrisoare-deschisa-catre-iohannis-a…/

Detalii despre legea pentru dotarea elevilor și a profesorilor cu dispozitive electronice conectate la internet, votată in 23 iunie 2020 de Senat, în calitate de cameră decizională – aici

Toate organizatiile care au lucrat la Romania Educata cer azi presedintelui Romaniei sa promulge/premierului Orban sa…

Publicată de Roxana Minzatu pe Joi, 2 iulie 2020

 

Continuare

Camera Deputaților

Calendar articole

octombrie 2020
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Articole de interes