Social Media

Blog

Profesionalismul nu poate fi demis!

Publicat

pe

Profesionalismul nu poate fi demis!

Eu, una, nu am avut și nici nu am vreo problemă în a recunoaște meritele unui om de administrație sau aflat în serviciul public care e liberal sau userist sau… ist… dacă a făcut treaba bună pentru cei mulți, care a dovedit profesionalism.

Mai mult, #public și în repetate rânduri am recunoscut merite ale competitorilor politici din PNL sau USR.

Cu #fapte, cu #legi și cu hotărâri guvernamentale m-am luptat, și nu e metaforă, să ajut proiectele unor oameni politici anti-PSD, din alte partide, dar care demonstraseră profesionalism și rezultate pentru comunitate.

Nu am pretins niciodată că sunt un politician Altfel, cum se laudă mulți.

Am zis să las faptele să vorbească dacă pot eu să fiu, cu adevărat, altfel decât cei din această clasă politică care își perpetuează greșeala de a alunga profesioniștii din zona de decizie.

Azi, Ariana Bucur, un profesionist în educație, apreciat, care a ținut învățământul preuniversitar din județul Brașov în prima linie a performanței, a fost înlocuită din jobul de Inspector General Școlar. Schimbarea ei a fost făcută de către politicienii “altfel”, cei ai “României Normale”…

Delictul ei? Candva a fost secretar de stat într-un guvern PSD. Bănuiesc, căci despre o evaluare profesională nu putem vorbi.

Nu ii duc grija profesională Arianei, nu are nevoie de funcții pentru a contribui la acest domeniu.

Deplâng însă această eternă cursă a răfuielilor politice pe joburi din sistemul public pe care toate partidele au susținut-o, dintotdeauna. În acest fel, nu văd de ce profesioniștii ar mai alege să facă politică vreodată. Pedeapsa de a aparține unei familii politice este oricum.. capitală.

O deplâng azi, în “România Normală”, votată masiv și promisă de un partid politic care nu face decât să repete greșeli pe care le-a făcut și în trecut.

În plină criză a omenirii, o criză profundă și a școlii, în atâta incertitudine, când, totuși experiența este atât de necesară, Guvernul Orban sau doamna ministru Anisie își duc inainte răfuielile politice. Sau personale. Domniile lor stiu. Și sancționează un om care a făcut din Brașov pionier în multe reforme bune educaționale, de la învățământul profesional dual la educația online… șamd.

Eu, una, nu am avut si nici nu am vreo problema in a recunoaste meritele unui om de administatie sau aflat in serviciul…

Publicată de Roxana Minzatu pe Vineri, 20 martie 2020

Continuare

Camera Deputaților

Profesionalismul nu poate fi demis!

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes