Social Media

Blog

Nu mai este timp de pierdut!

NU am votat Guvernul Orban pentru a se relaxa pe malul lacului, ci pentru a lua rapid măsuri ferme, concrete.

Publicat

pe

Nu mai este timp de pierdut!

A. Măsuri pentru populație:
o Opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a plății ratelor bancare.
o Înghețarea prețurilor la utilități – gaze, energie, telefon, TV și Internet – pe o perioadă de 3 până la 6 luni. Cerem așadar PNL să renunțe la măsura privind liberalizarea preturilor la utilități de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a prețurilor!

B. Măsuri pentru firme:
o Acordarea unui șomaj tehnic, achitat de stat în proporție de 75%, pe o perioadă determinată,
o Rambursarea TVA și a concediilor medicale restante;
o Amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii;
o Pentru asigurarea fluxului financiar și a cash flow-ului, este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobandă fixă și subventionată, de 1 miliard de euro.
o Astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru;
o Demararea de urgență a acțiunilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro.
Sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia în prima ședință. Nu mai târziu! Fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm. Însă este obligația statului român să pună la dispoziția tuturor instrumentele necesare!

Toți românii așteptau ca premierul Orban să anunțe ieri un PLAN DE MĂSURI CONCRETE pentru protejarea cetățenilor și pentru realizarea cât mai repede a testării COVID-19.
Antreprenorii români așteptau ca premierul Orban să anunțe deja MĂSURILE CLARE ȘI CONCRETE ce vor fi adoptate pentru a proteja locurile de muncă și mediul de afaceri românesc.

Toată societatea așteptă ca guvernul să adopte măsuri, nu doar sfaturi despre cum să mergem pe stradă și despre ce ar trebui să facă alții, oricine altcineva mai puțin Guvernul.

NU am votat Guvernul Orban pentru a se relaxa pe malul lacului, ci pentru a lua rapid măsuri ferme, concrete.

Continuare

Camera Deputaților

Nu mai este timp de pierdut!

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes