Social Media

Ministru al Fondurilor Europene

Proiectele SUERD vor putea fi finanțate cu bani europeni

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a participat astăzi la Forumul Național al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), prilej cu care a subliniat importanța cooperării pentru atingerea obiectivelor statelor membre SUERD.
„Sunt un mare susținător al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Cred cu tărie că acest mecanism ne permite să realizăm prin intermediul cooperării și parteneriatului mult mai mult decât am putea face singuri. Este nu doar un exercițiu, ci un cadru prin care noi înșine reușim să generăm valoare adăugată.”

Publicat

pe

Proiectele SUERD vor putea fi finanțate cu bani europeni
Sursa: mfe.gov.ro

Ministrul Roxana Mînzatu a pus accent pe componenta de coeziune a SUERD: „Coeziunea a reprezetat motto-ul și așteptarea către care noi ne-am îndreptat atenția. Coeziunea nu este un lucru simplu, ci este o lecție pe care o învățăm zi de zi, atât la nivel european, dar și în fiecare țară în parte a SUERD. Este un exercițiu să identificăm zonele care au potențial, dar care au rămas în urmă din punct de vedere economic, social, al infrastructurii și care au nevoie de solidaritatea financiară a altor regiuni și au nevoie de proiecte ca să recupereze.”

În ceea ce privește viitorul Cadru Financiar Multianual, Roxana Mînzatu a precizat că există potențial de finanțare pentru SUERD: „Am avut deja patru runde de negocieri cu Comisia Europeană pentru a schița viitoarele programe operaționale. Avem câteva drafturi informale, dar pornim de la Raportul de țară al Comisiei unde am dat și noi feedback. Am făcut grupuri de lucru și analizăm cele cinci obiective de politică pe care UE vrea să le atingă. Dintre acestea, două sunt relevante pentru finanțarea SUERD cele legate de o Europă mai inteligentă și o Europă mai verde, adică investiții legate de digitalizare, dezvoltare durabilă.”

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În deschiderea forumului au luat cuvântul ministrul Apelor și Pădurilor, Dl. Ioan Deneș, dar și secretari de stat din cadrul MAE, MDRAP, Secretariatului General al Guvernului și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

România deține Președinția rotativă a SUERD în perioada 1 noiembrie 2018 – 30 octombrie 2019.

SUERD este un instrument comunitar de cooperare macro-regională al statelor riverane, destinat dezvoltării sociale, economice și teritoriale a macroregiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor și legislației Uniunii Europene. Forumul Național a marcat sfârșitul mandatului României la Președinția rotativă a SUERD, reprezentând un bun prilej de bilanț și de transfer al mandatului către Croația.

Proiectele SUERD vor putea fi finanțate cu bani europeni

Proiectele SUERD vor putea fi finanțate cu bani europeni

Continuare

Camera Deputaților

Proiectele SUERD vor putea fi finanțate cu bani europeni

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes