Social Media

Blog

Este oficial: Aeroportul de la Ghimbav va fi finanțat și din fonduri europene, dar va trebui depășită bariera ajutorului de stat

Roxana Mînzatu, Ministrul Fondurilor Europene: Comisia Europeană a agreat includerea aeroportului Brașov pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de experții BEI pentru accesarea de fonduri europene.

Publicat

pe

Este oficial: Aeroportul de la Ghimbav va fi finanțat și din fonduri europene, dar va trebui depășită bariera ajutorului de stat
bizbrasov.ro - Ionuț Dincă

În urma consultărilor avute astăzi de către Ministrul Fondurilor Europene cu Comisia Europeană la Bruxelles, reprezentanții DG Regio au agreat începerea pregătirii aplicației pentru solicitarea de fonduri europene de către Consiliul Județean Brașov, pentru anumite investiții, la aeroportul Brasov-Ghimbav.

Mai exact, obiectivul va fi inclus în planul de activități al Jaspers, organism de asistență tehnică al Bancii Europene de Investiții, care sprijină îmbunătățirea calității investițiilor realizate cu fonduri UE, în conformitate cu precizările ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

Asistența tehnică oferită de experții Jaspers este folosită pentru pregătirea aplicațiilor în proiecte care vizează transportul, apa, managementul riscurilor. Potrivit Roxanei Mînzatu, acordul luat astăzi, în urma consultărilor cu forurile europene reprezintă un prim pas important făcut în direcția realizării acestui obiectiv de importanță locală și regională, din bani europeni.

Deși este un moment important, atentia noastră trebuie sa rămână focusată pe depasirea urmatoarelor etape, cum ar fi răspunsul DG Competition cu privire la ajutorul de stat. Voi continua să urmăresc evoluția acestui proiect în care cred cu toată convingerea. Ministerul Fondurilor Europene lucreaza în grup de lucru cu beneficiarul – Consiliul Judetean Brasov dar si cu Organismul Intermediar Transport din Ministerul Transporturilor, inclusiv pe tema obținerii unei decizii pe tema ajutorului de stat. Am discutat și cu premierul Viorica Dăncilă legat de demersurile pentru asigurarea finanțării europene pentru aeroport, în contextul candidaturii Brașovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm că la nivel Guvernamental există interes și implicare pentru ca acest obiectiv să se construiască cu un efort financiar cât mai mic posibil din partea comunității” a declarat Roxana Mînzatu.

Continuare

Camera Deputaților

Este oficial: Aeroportul de la Ghimbav va fi finanțat și din fonduri europene, dar va trebui depășită bariera ajutorului de stat

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes