Social Media

Finanțări

3,25 milioane Euro, granturi SEE pentru investiții în energia geotermală

Publicat

pe

3,25 milioane Euro, granturi SEE pentru investiții în energia geotermală

Programul de granturi SEE – Apelul 2.1. Creșterea capacității de producție energie regenerabilă – geotermală a fost relansat cu un buget total rămas disponibil de 3.251.000 Euro; termenul limită de depunere a dosarelor de finanțare fiind 30 septembrie 2021.

Investiții eligibile:

Această schemă va oferi ajutor financiar nerambursabil proiectelor care vor dezvolta activități în domeniul energiei geotermale, respectiv:

  • investiții în energie geotermală care deservește clădiri publice, clădiri de birouri, mall-uri, unități industriale, locuințe private – ca beneficiari finali;
  • creșterea capacității de producție a energiei geotermale;
  • instruirea personalului în scopul utilizării și întreținerii echipamentelor, oferită de furnizorul echipamentelor care parte integrantă din proiectul de investiție (activitatea va fi secundară în proiectul de investiție).
  • renovarea/retehnologizarea sistemului de distribuție geotermal (activitate secundară).

Solicitanți eligibili:

  • Orice entitate, publică sau privată, comercială sau nonprofit și organizații neguvernamentale înființate ca persoane juridice în România. Solicitantul trebuie să aibă o vechime de minim 3 ani de la înființare la data termenului limită a prezentului apel (8 septembrie 2021).

Parteneri eligibili:

  • Orice entitate publică sau privată, comercială sau non-comercială, înființată ca persoană juridică în Norvegia, Islanda sau Liechtenstein sau România. Partenerul trebuie să aibă o vechime de minim 1 an de la înființare la data termenului limită a prezentului apel (30 septembrie 2021).

În cadrul acestui program de finanțare sunt încurajate proiectele depuse în parteneriat. Parteneriatele depuse cu entități din statele donatoare (Norvegia, Islanda sau Liechtenstein) vor primi cel mai mare punctaj.

Valoarea grantului

Granturile vor fi de minimum 200.000 Eur și maximum 2.000.000 Eur.

Ponderea grantului din totalul investiției

Pentru entități implicate în activități economice:

Grantul va varia între 10% și maxim 90% în funcție de tipul ajutorului de stat aplicabil, dimensiunea solicitantului și alte elemente incluse în prevederile Regulamentului relevant pentru respectivul tip de proiect. Solicitanții nu ar trebui să se aștepte la acordarea grantului maxim posibil conform regulamentelor privind ajutoarele de stat.

Contribuția proprie în natură nu este acceptată.

Pentru entități fără activitate economică:

  • Pentru entitățile publice care propun proiecte ce nu fac obiectul ajutorului de stat (Regulamentul 651/2014), grantul va fi de maximum 85% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
  • Pentru ONG-urile care propun proiecte ce nu fac obiectul ajutorului de stat (Regulamentul 651/2014), grantul va fi de maximum 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
  • Pentru entitățile publice și ONG-urile care propun proiecte de investiție legate de activitate economică, ponderea grantului va fi stabilită în conformitate cu regulile ajutorului de stat.

Documentația pentru accesarea programului este disponibilă pe site-ul Innovation Norway.

Limba de lucru a programului de finanțare este engleza, toate documentele se depun în limba engleză.

Întrebările pe tema apelului vor fi transmise în limba engleză la adresa email: RO.Energy@innovationnorway.no. Răspunsurile vor fi oferite, în mod normal, în 3-5 zile lucrătoare.

Sursă foto – aici.

Continuare

Camera Deputaților

3,25 milioane Euro, granturi SEE pentru investiții în energia geotermală

Calendar articole

februarie 2024
LMaMiJVSD
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Articole de interes