Social Media

Deputat PSD

România este pregătită să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene!

Publicat

pe

61920456

 29.12.2018

Vicepreședintele PSD, Roxana Mînzatu, reacționează ca urmare a declarațiilor președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Roxana Mînzatu susține că declarațiile oficialilor europeni cu privire la România sunt o consecință a modului în care însuși președintele țării înțelege să susțină eforturile Guvernului și ale Parlamentului în gestionarea președinției Consiliului UE.

“Astfel de declarații, cum sunt cele ale președintelui CE, vin după declarațiile președintelui României care spunea acum o lună că România nu ar fi pregătită pentru exercitarea mandatului european. Președintele Iohannis perpetuează conflictul politic, ultima dovadă fiind ieri, când a refuzat să numească miniștri la Transporturi și la Dezvoltare. Este clar că indiferent de ce bețe în roate va mai pune Președintele, la nivel guvernamental și parlamentar suntem pregătiți să asigurăm buna funcționare a Uniunii”, a declarat Roxana Mînzatu.

Vicepreședintele PSD afirmă că sub motto-ul “Coeziunea – o valoare comunã europeanã”, România trebuie să fie un actor care genereazã consens în reprezentarea intereselor statelor membre.

“Da! Suntem pregătiți să exercităm Președinția Cosiliului UE. Se lucreazã la asta de foarte mult timp, Guvernul și Parlamentul au făcut si fac toate demersurile necesare pentru ca acest lucru să fie posibil. Avem toate motoarele turate atât la nivel tehnic cât și la nivel politic pentru a ne îndeplini rolul cu responsabilitate și competență într-un context geopolitic cu multe provocări pe care va trebui să le gestionăm. E un moment cheie care ne va consolida profilul european și poziția în raport cu celelalte state” a adăugat Roxana Mînzatu.

Continuare

Camera Deputaților

România este pregătită să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene!

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes