Social Media

Brașov

Răspuns de la Consiliul Concurenței referitor stadiu aeroport Brașov

Publicat

pe

Continui demersurile începute în 2018 pentru a obține bani nerambursabili europeni pentru aeroportul Brașov Ghimbav

Fac public răspunsul pe care l-am primit de la Consiliul Concurenței referitoare la finanțare aeroport Brașov în urma scrisorii pe care am transmis-o instituției cu privire la corelarea ajutorului de stat cu obținerea de fonduri europene.

Din păcate,

Din ce ne scrie Consiliul Concurenței în adresa redată mai jos, grupul de lucru mixt, interinstituțional, pe care eu l-am constituit în Ministerul Fondurilor Europene pentru a rezolva obținerea finanțării europene pentru Aeroport, grup care lucra, care avea un calendar clar și era sprijinit și de expertiza Jaspers pe care am solicitat-o Băncii Europene de Investiții…. ei bine, acest grup de lucru nu s-a mai întâlnit deloc după data de 7 noiembrie 2019.

Adică de la ultima reuniune tehnică pe care am reușit sa o mai convoc eu, din poziția de ministru.

Desigur, eu mai aștept și răspunsul și viziunea ministrului fondurilor europene la scrisoarea pe care am transmis-o și acestuia – o puteți (re)citi aici:

https://www.roxanaminzatu.ro/…/finantare-ue-poim-pentru-inv…

După care… tragem ce concluzii vor fi de tras.

Eu cred că ar fi o greșeală cu efecte pe termen lung ca autoritățile, fie Consiliul Județean Brașov fie Ministerul Fondurilor Europene sau Ministerul Transporturilor, să renunțe la eforturile (începute târziu, dar totuși!) pentru obținerea de bani europeni pentru aeroport.

Eu cred că e nevoie de acest ajutor nerambursabil, pentru a nu bloca județul cu datorii greu de dus în următoarele decenii.

Dacă lupta pentru decontarea din fonduri UE / POIM a fost abandonată (sper să greșesc) – poate că investiția va fi sprijinită din fondurile aferente Facilității de Redresare și Reziliență – mă refer la ajutorul suplimentar agreat de șefii de stat și de guverne recent, la Consiliul European.

PS – acesta nu este un subiect de campanie electorală sau de altfel. Este un “hai să nu ratâm momentul”, cum a fost în 2007-2008 sau 2012-2013… Și… se apropie finalul perioadei în care mai pot ajuta cu funcția pe care o dețin. Imi pare rău să nu văd fructificate eforturile mele din acest mandat și de aceea sesizez instituțiile care pot face ceva. Nu este tema de campanie pentru că lucrez la asta din 2018. În 15 mai 2018 am organizat / participat la întâlnirea de la Bruxelles între autoritățile județene, comisarul pentru politica regională Corina Crețu și europarlamentarul Răzvan Popa. În martie 2019, am obținut 23 milioane lei, prin amendament la lege buget, lucrând cu deputata Izabella Ambrus – a fost prima alocare bugetară postdecembristă pentru acest obiectiv.

Iar ca ministru, deja stiți, v-am tot comunicat ce am făcut. Sintetic, aici: https://www.roxanaminzatu.ro/…/aeroportul-brasov-pasi-spre-…

_____

document format .pdf – RG 8315 – Răspuns Dep Roxana Mînzatu referitor stadiu aeroport Brașov

Răspuns de la Consiliul Concurenței referitor stadiu aeroport Brașov

 

Răspuns de la Consiliul Concurenței referitor stadiu aeroport Brașov

Tot aici regăsiți întrebarea adresată inițial către Consiliul Concurenței precum si raspunsul primit din partea MFE – 3 august 2020 – format.pdf

Continui demersurile începute în 2018 pentru a obține bani nerambursabili europeni pentru aeroportul Brașov Ghimbav

 

 

 

 

 

 

Continuare

Camera Deputaților

Răspuns de la Consiliul Concurenței referitor stadiu aeroport Brașov

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes