Social Media

Comunicate de Presă

Comunicat de presă: Proiect de lege PSD: suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație

Proiect de lege PSD: suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație

Publicat

pe

Proiect de lege PSD: statul va acoperi 75% din salariile angajaților trimiși în șomaj tehnic de firmele afectate de coronavirus

Parlamentarii Partidului Social Democrat au depus astăzi, în Parlament, proiectul de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Măsura este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ.

PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației.

”Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu.

Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. – vezi aici 

Biroul de presă al PSD

Continuare

Camera Deputaților

Comunicat de presă: Proiect de lege PSD: suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes