Social Media

Brașov

Invitație la sprijinirea dotării elevilor vulnerabili cu Prima Tabletă Educațională Românească

Publicat

pe

Stimate doamne, Stimați domni,

Ca unul dintre inițiatorii și promotorii proiectului social ”Prima Tabletă Educațională Românească”, lansat în 12 mai 2020 în cadrul unui eveniment găzduit de Biroul din România al Parlamentului European, și despre care puteți să aflați detalii pe www.tabletaeducationala.ro, vă invit să vă implicați și să contribuiți la dotarea elevilor vulnerabili cu prima tabletă educațională românească, tehnologie necesară în această perioadă afectată de pandemia Covid-19 dar și după, pentru completarea educației tradiționale cu educația digitală.

Vă aduc în atenție, în mod special, nevoia de a sprijini un număr 277 elevi vulnerabili identificați prin dascălii cuprinși în programul Teach for Romania în câteva localități din județul Brașov. Copiii au fost identificați de dascălii Teach for Romania, care lucrează cu ei direct și le cunosc nevoile și posibilitățile. Detalii despre clasele beneficiare puteți regăsi în tabelul din finalul acestei scrisori.

Desigur, nevoia este mult mai mare și puteți alege să faceți ca tableta educațională românească să ajungă la alte grupe/clase care să beneficieze de această tabletă educațională, recomandarea fiind să identificați în primul rând dascălul prin care veți ajunge la copiii respectivi.

Câteva detalii despre proiectul Prima tabletă educațională românească:

Prin contribuția partenerilor din proiect, dintre care menționez doar câțiva: RoboHub Bucharest – coordonator de proiect, European Movement Romania, Institute for Global Digital Policies, Tabbya, Allview, Winzer și Asociații – s-a putut defini rapid un produs tip tabletă extrem de redus ca și cost (vorbim de circa 100 euro/tabletă), instalat cu aplicații și funcțiuni dedicate numai activităților educaționale online, securizat, conectat la Internet (prin cartelele SIM donate de partenerul Telekom). Subliniez că, în acest moment, se lucrează pe tabletele achiziționate de la compania brașoveană Allview, unul dintre actorii cheie ai acestui proiect. Tableta conține un sistem de operare recunoscut și numeroase servicii și aplicații dezvoltate de companii românești sau în cooperare cu dezvoltatori din alte state. Tableta are un sistem de control la distanță, conține instrumente de control parental și este supravegheată pentru a se asigura folosirea sa în scopuri educaționale de către elevii și școlile înrolate în proiect.

RoboHub București (prin Asociația E-Civis) este liderul acestui proiect social care, pentru a se extinde, se bazează pe sponsorizări.

Orice persoană fizică sau juridică care dorește să asigure accesul la educația online pentru un număr de elevi poate dona către RoboHub pentru ca tableta educațională românească să ajungă la acei copii. Pe lângă dispozitivul primit, beneficiarii primei tablete educaționale românești, împreună cu dascăli, vor beneficia și de cursuri, școală de vară și ghiduri de îndrumare, acțiuni coordonate de echipa Robo-Hub București.

Concret, iată care sunt pașii care trebuie parcurși:

  1. Sponsorul ia legătura cu liderul de proiect, RoboHub Bucharest (reprezentat legal prin Asociatia E-Civis www.e-civis.eu , www.robohub.ai), pentru a încheia contractul de sponsorizare pentru numărul de tablete din clasele sau școlile vizate / identificate de sponsor (fie dintre cele identificate de Teach for Romania, fie din alte surse).
  2. RoboHub achiziționează, configurează, instalează tabletele și conexiunea Internet și le oferă în custodie tabletele educaționale respective în satele/clasele alese de către Sponsor.
  3. Când RoboHub oferă școlii/ dascălului tabletele va menționa numele Sponsorului, iar acesta poate, bineînteles, să participe la acțiunea de înmânare a tabletelor.
  4. Tabletele vor fi predate unui cadru didactic din programul Teach for Romania care se ocupa direct de copiii identificati / sau alt profesor
  5. Cadrul didactic dă, pe baza unui proces verbal, aceste tablete educaționale, parinților elevilor identificați.
  6. La finalul etapei de școală acasă, declanșate de pandemia Covid-19, tabletele educaționale vor fi returnate școlii si folosite pentru predarea la clasă și pentru educație digitală.

Daca tabletele sunt donate către o școală care, ulterior, va primi tablete din partea Ministerului Educatiei și Cercetării (MEC), atunci acestea vor fi recuperate de RoboHub si donate unei alte scoli neincluse în planurile MEC. Mentionăm faptul că IRES a estimat că circa 900 000 de elevi din întreaga țară nu au acces la tableta sau laptop conectate la Internet, iar investiția anunțată de MEC se referă la 250.000 elevi.

Vă invit să aflați mai multe și, sper, să perfectați toate detaliile implicării dumneavoastră, contactând coordonatorul tehnic al proiectului – RoboHub Bucharest – doamna Ana-Maria Stancu, președinte al Asociației E-Civis:

Lista nevoilor de dotare cu tablete educaționale identificate în județul Brașov prin Programul Teach for Romania:

 

Localitate

Unitate de învățământ Total elevi urgenta Cadru didactic care lucrează cu grupurile vulnerabile – Teach for Romania

Ciclul educațional

Brasov Scoala Gimnaziala Nr 5 Sacele 22 Vaduva Carmen Ciclul primar
Tarlungeni Scoala gimnaziala Tărlungeni 10 Jalbă Elena Alexandra Ciclul primar
Sacele Scoala Gimnaziala Nr 5 Sacele 15 Basca Diana Ciclul primar
Săcele Scoala Gimnaziala Nr 5 Sacele 22 Basista Livia Ciclul primar, Ciclu gimnazial
Crizbav Școala Gimnazială Crizbav 7 Firăstrăeru Andreea Ciclul primar
Crizbav Scoala Gimnaziala Crizbav 41 Busca Mihaela Ciclu gimnazial
Sacele Scoala Gimnaziala Nr 5 Sacele 29 Burz Teodora Ciclul primar
Augustin Școala Gimnazială Augustin 22 Ginghina Natalia Ciclul primar
SĂCELELE Scoala Gimnaziala Nr 5 Sacele 23 Simin-Tituleac Florentina Ciclul primar
Arini Scoala Primara Arini 25 Titoc Alin Ciclul primar
Codlea Școala Gimnazială Dumbrăvița, structura Vlădeni-Ardeal 15 Coșman Adriana Ciclul primar
Comuna Sanpetru Scoala Gimnaziala Sanpetru 46 Bucsa Mihaela Ciclu gimnazial, Ciclul primar

În final, permiteți-mi să subliniez că acesta nu este un proiect comercial și nici unul politic, este o inițiativă socială, menită să genereze o soluție educațională ieftină și eficientă, ușor de utilizat la scară largă și este rezultatul unei colaborări între mai multe entități. Precizez și că rolul meu în proiect a însemnat identificarea și cooptarea de parteneri sau experți care au definit această soluție completă la un cost extrem de redus. Sunt, de asemenea, inițiatorul unui proiect de lege vizând dotarea tuturor generațiilor cu dispozitive conectate la Internet și mă voi număra și eu printre sponsori.

 

Cu apreciere,

 

Deputat

Roxana Mînzatu

 

Scrisoare tablete educationale Brasov – format .pdf

 

 

 

Continuare

Camera Deputaților

Calendar articole

aprilie 2021
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Articole de interes