Social Media

Brașov

Implică-te! Sâmbătă, 15 februarie, la Râșnov

Vă invit să participați la o reuniune interactivă despre soluții, proiecte, surse de finanțare, exemple și lecții împărtășite de oameni implicați.

Publicat

pe

Implică-te! Sâmbătă, 15 februarie, la Râșnov

Sâmbătă, 15 februarie 2020, începând cu orele 13, Mihai Ursu organizează o cafenea politică în orașul Râșnov. Intenția lui este aceea de a oferi acces la informație și inspirație celor care vor să facă ceva, să se implice … mai mult, indiferent de domeniul sau cauza vizată de fiecare.

Mă bucur să găzduiesc această reuniune de weekend în biroul meu parlamentar din Piața Unirii nr. 7, situat chiar în centrul pietonal al orașului Râșnov.

Printre cei care au acceptat să participe și să împărtășească din experiența lor se numără:

Marian Rasaliu,

fost prefect al județului Brașov, de la care așteptăm să ne spună cum a pus capăt coșmarului de la cozile la ghișeele de la pașapoarte și permise. ”În anul 2017, Braşovul era pe locul 40 din 41 de judeţe în ceea ce priveşte calitatea acestor servicii. „Stăteau oamenii de seară la coadă pentru nişte bonuri. Mi-am propus să fac imposibilul şi să aduc acele două servicii în top. Am făcut schimbări la nivelul managementului, au fost aplicate mai multe măsuri, iar într-un an și jumătate am ajuns cu unul dintre servicii pe locul al 2-lea, iar cu celălalt pe locul al 3-lea. Acum, acele cozi sunt istorie” spunea Marian la încheierea mandatului său de prefect.

Florin Bucuțea,

un tânăr din satul Dăișoara, comuna Ungra, un suflet pasionat de cultură și de tradiție, masterand în management cultural, care, la doar 23 de ani, a înființat deja, cu mult ajutor și mult voluntariat, două biblioteci sătești. Și Florin continuă!

Luminița Vlaicu,

doctorand în energie renegerabilă și, mai recent, consultant fonduri nerambursabile. Lumința a fondat acum câțiva ani un start up în domeniu energiei regenerabile, Renerg, cu ajutorul fondurilor pentru start-up-uri POSDRU. Și astăzi promovează tehnologii și programe care ne ajută să beneficiem de energie verde, curată.

Mihai Ursu,

organizatorul cafenelei politice, este inginer, lucrează la o multinațională din Brașov dar este pasionat de agricultură și este un autodidact în fonduri europene pentru dezvoltarea satelor și a fermelor. Se pricepe de minune la măsurile Programului Național pentru Dezvoltare Rurală.

Florin Orțan,

medic primar Cardiologie – Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic, Brașov

Aceștia sunt colegii mei din PSD, colegi de la care învăț în fiecare zi și cu care sunt bucuroasă că am putut colabora de-a lungul anilor.

Voi fi bucuroasă să împărtășesc și eu sâmbătă din ceea ce știu despre programe de finanțare care se vor lansa anul acesta sau nu, despre ce viitor au fondurile europene din 2021 încolo, despre munca mea ca deputat sau ministru al fondurilor europene în sprijinul unor proiecte concrete.

Am spus de multe ori de ce mi-a plăcut toată viața să lucrez în domeniul accesării fondurilor nerambursabile. Să reiau ☺:

Motivul este că, dincolo de o muncă birocratică, această activitate de a ajuta un beneficiar să primească și să folosească o finanțare externă, europeană sau de alt tip, mi-a permis să fiu parte din soluția la o problemă sau parte dintr-o etapă de dezvoltare a unei afaceri sau a unei comunități. E o meserie prin excelență pozitivă, constructivă, într-o lume în care critica și ura reprezintă un combustibil mult prea nociv.

Sper să vă auzim și pe voi, dragi invitați, cu întrebări sau idei!

Ne vedem sâmbătă, la Râșnov, cu planuri sau informații folositoare.

Important: pentru a vă înscrie vă rog să sunați la 0733 000 198. Locurile sunt limitate.

Continuare

Camera Deputaților

Implică-te! Sâmbătă, 15 februarie, la Râșnov

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes