Social Media

Brașov

Două variante pentru finanțarea cu fonduri europene a aeroportului de la Ghimbav

Publicat

pe

Două variante pentru finanțarea cu fonduri europene a aeroportului de la Ghimbav
bizbrasov.ro - Ionuț Dincă

Aeroportul de la Ghimbav are o șansă destul de mare să fie finanțat din fonduri europene. Există două soluții de a accesa o bani nerambursabili pentru acest obiectiv, după cum a precizat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu. „Finanțarea unui aeroport nou este o măsură sofisticată, dar am găsit două variante, pe care le analizăm împreună cu Consiliul Județean și cu Consiliul Concurenței. Proiectul aeroportului este suficient de matur și de avansat pentru a genera cheltuieli și pentru a absorbi bani europeni. În prezent, lucrăm la partea de eligibilitate a proiectului și, cât de curând, vom prezenta public soluția pe care am găsit-o. Aeroportul de la Ghimbav a fost inclus în masterplanul de transport, dar cu accesare de fonduri din exercițiul 2021 – 2027. Dorim însă să obținem bani europeni din acest exercițiu și există șansa să decontăm chiar și cheltuieli care s-au executat deja din finanțarea proprie a Consiliului Județean”, a explicat Roxana Mînzatu.

Consiliul Județean Brașov a semnat săptămâna trecută contractul pentru lucrările de amenajare a terminalului aeroportului de la Ghimbav, cu consorțiul de firme SC Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA.

Investiția de 145,5 milioane de lei, aproximativ 31 de milioane de euro, ar urma să demareze efectiv la începutul anului viitor, după cum a spus președintele CJ Brașov, Adrian Veștea. Acesta a adăugat faptul că, în primele trei luni, ar urma să se realizeze partea de proiectare, iar începerea lucrărilor este condiționată de obținerea unei serii de avize, inclusiv cele de la autoritățile în domeniul aviației, cât și cele ale ISU, de Mediu sau SRI.

Continuare

Camera Deputaților

Două variante pentru finanțarea cu fonduri europene a aeroportului de la Ghimbav

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes