Social Media

Blog

Se face un nou aeroport în România! Vor fi atrase fonduri europene pentru proiect

Un nou aeroport va fi construit în România, iar ministrul Fondurilor Europene tocmai a anunţat că proiectul va fi sprijinit de experţii Băncii Europene de Investiţii, în vederea accesării de fonduri europene.

Publicat

pe

Se face un nou aeroport în România! Vor fi atrase fonduri europene pentru proiect
capital.ro - autor: Bogdan Ungureanu

Comisia Europeană a agreat includerea aeroportului Braşov pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de experţii Băncii Europene de Investiţii (BEI) pentru accesarea de fonduri europene, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

În urma consultărilor avute astăzi de ministrul Fondurilor Europene cu CE, la Bruxelles, reprezentanţii DG Regio au agreat începerea pregătirii aplicaţiei pentru solicitarea de fonduri europene de către Consiliul Judeţean Braşov, pentru anumite investiţii, la aeroportul Braşov-Ghimbav. Mai exact, obiectivul va fi inclus în planul de activităţi al Jaspers, organism de asistenţă tehnică al BEI, care sprijină îmbunătăţirea calităţii investiţiilor realizate cu fonduri UE”, se precizează în comunicatul citat.

Conform lui Mînzatu, acest acord cu CE reprezintă un prim pas în direcţia realizării acestui obiectiv de importanţă locală şi regională din bani europeni.

Deşi este un moment important, atenţia noastră trebuie să rămână focusată pe depăşirea următoarelor etape. Voi continua să urmăresc evoluţia acestui proiect, în care cred cu toată convingerea. (…) Am discutat şi cu premierul Viorica Dăncilă legat de demersurile pentru asigurarea finanţării europene la aeroport, în contextul candidaturii Braşovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm că, la nivel guvernamental, există interes şi implicare pentru ca acest obiectiv să se construiască cu efort financiar cât mai mic posibil din partea comunităţii”, a afirmat Mînzatu, în comunicatul citat.

Continuare

Camera Deputaților

Se face un nou aeroport în România! Vor fi atrase fonduri europene pentru proiect

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes