Social Media

Ministru al Fondurilor Europene

Importanța implicării tinerilor de la sate în dezvoltarea comunității

Dna. Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, a participat astăzi la evenimentul de lansare al proiectului național „O șansă pentru tinerii din mediul rural”, dezvoltat de Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România, Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța, în perioada 20-26 august.

Publicat

pe

Importanța implicării tinerilor de la sate în dezvoltarea comunității
Sursa: mfe.gov.ro

Scopul unui astfel de demers este crearea unei rețele de lucrători tineri în mediul rural, care să contribuie la dezvoltarea proiectelor și politicilor dedicate lor.
Concret, 480 tineri de la sate vor învăța, pe parcursul acestui program, cum pot sprijini comunitatea din care provin și cum pot ajuta și alți tineri să-și dezvolte abilitățile și să stimuleze cooperarea și participarea acestora în viața comunității.

„Cred că azi se întâmplă un lucru minunat, senzațional, să vezi atât de mulți tineri doritori la un curs profesionist. Am lucrat cu trainerii pe care o sa îi aveți, nu am întâlnit niște cursuri mai bine făcute, mai interactive. Vă rog să luați acest curs ca pe o oportunitate pentru progres pentru tot ce veți face în viața voastră, nu doar în această activitate ca lucrători tineri. Toate județele din această țară, chiar și cele mai urbanizate dintre ele, au partea cea mai frumoasă la țară. Niciodată mediul rural nu va putea să se compare cu mediul urban în ceea ce privește frumusețea sau potențialul. Sper că veți face acest proiect să devină realitate și cred că este foarte important că ați venit aici și că doriți înființarea acestor centre în mediul rural”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Evenimentul de lansare a acestui proiect a avut loc în stațiunea Eforie Sud și a fost organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, alături de Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală(GAL) din România.

GAL-urile sunt cele responsabile pentru întocmirea unor proiecte de dezvoltare locală și primesc finanțare prin intermediul programului LEDER din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). GAL-urile pot să asigure finanţări nerambursabile atât pentru sectorul economic, agricol şi nonagricol, cât şi pentru administraţia locală, cu scopul de a contribui la dezvoltarea zonelor incluse în grup.

Importanța implicării tinerilor de la sate în dezvoltarea comunității

Importanța implicării tinerilor de la sate în dezvoltarea comunității

Continuare

Camera Deputaților

Importanța implicării tinerilor de la sate în dezvoltarea comunității

Calendar articole

noiembrie 2022
LMaMiJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Articole de interes