Social Media

Blog

Digital Nerds – Concurs online de programare pentru copii și tineri!

Încep înscrierile la prima ediție a concursului online de programare DigitalNerds, din 8 februarie

Publicat

pe

Mă bucur să vă las vestea acestui concurs online de programare pentru copii si tineri intre 7 si 23 de ani din Romania sau din afara tarii. Iata comunicatul organizatorilor:

 

În contextul în care pandemia de COVID-19 a dus la închiderea prelungită a școlilor în majoritatea țărilor din Europa, afectând grav milioane de tineri și punând în dificultate sistemele de educație, societatea civilă vine cu soluții de reziliență și de combatere a pierderii în învățare. Asociația „SUPORT REGIUNEA CENTRU”, în parteneriat cu Academia Europeană a Regiunilor (AER), Universitatea Transilvania Brașov, Universitatea Danubius și Primăria Municipiului Brașov,  anunță deschiderea, la 8 februarie, a înscrierilor la prima ediție a concursului de programare online DigitalNerds (www. DigitalNerdsContest.ro).

Evenimentul este nu doar o provocare pentru elevii și studenții cu abilități în domeniu, ci un spațiu de educație academică, venind către publicul larg cu o serie de conferințe online pe teme precum: alfabetizarea digitală, inteligența artificială, robotică, mecatronică, managementul datelor și securitatea cibernetică, meseriile viitorului, e-sănătatea, agricultura asistată de tehnologiile digitale, dar și cyber-bullying (intimidarea/agresiunea în spațiul online). Conferințele vor fi susținute de experți din mediul academic și din marile companii de tehnologie partenere, având ca moderatori jurnaliștii de știință de la “Jurnalul de mâine” și “Forum IT”.

“Provocarea care îi așteaptă pe elevi, studenți, profesori, directori de școli, responsabili din sistemul de educație și factori de decizie de la nivel local și național este semnificativă. Dacă nu se va face față acestei provocări, impactul pandemiei asupra educației copiilor, tinerilor, familiilor, comunităților și societăților la un nivel mai larg se va resimți pe tot parcursul vieții, atât din punct de vedere social, cât și economic. De aceea, îmbunătățirea rezilienței sistemului de educație cu ajutorul nostru, al organizațiilor neguvernamentale este o necesitate și, totodată, o mare responsabilitate, pe care ne-o asumăm cu drag”, a declarat Silvia-Daniela POHRIB, președinta asociației SUPORT REGIUNEA CENTRU și fondatoarea Centrului LearnEx.

DigitalNerds Contest reprezintă un gând, o idee, un vis care așteaptă să fie îndeplinit. Sperăm că vom asista la nașterea unor povești de succes, într-un domeniu foarte dificil și vast precum IT-ul” – a declarat Patricia PREDA, coordonatoarea competiției DigitalNerds.

„Frumusețea acestui eveniment este dată de valorificarea digitalizării accelerate pentru creșterea accesului la educație. Anul 2020 a desființat granițele, iar DigitalNerds Contest oferă o nouă dimensiune competițiilor cu participare internațională, într-un spațiu comun – virtual.  DigitalNerds nu este doar un concurs, este “competiția cu viitorul!” a declarat Bogdan PANAIT, expert în managementul informațiilor.

Agenda completă a evenimentului:

  • 8 februarie 2021 – Deschiderea înscrierilor
  • 5 aprilie 2021 – Lansarea temei pentru categoriile I și II
  • 5 – 15 aprilie 2021 – Conferințe pe teme IT
  • 16 aprilie 2021 – Lansarea temei pentru categoria III (Hackathon)
  • 18 aprilie 2021, 23:59 – Termenul limită pentru încărcarea proiectelor.

 

Concursul este deschis tuturor tinerilor cu abilități și cunoștințe de programare (cuprinși sau nu în sistemul de învățământ), cu vârsta cuprinsă între 7 și 23 de ani, din România și din afara țării.

 

Partenerii evenimentului:

Academia Europeană a Regiunilor (AER)

Universitatea Transilvania Brașov

Universitatea Danubius

Primăria Municipiului Brașov

Lexdata

Jurnalul de mâine

Cartier Hub Coresi

Revista T&T – Tehnică și Tehnologie

RoboHUB

5 februarie, Brașov, România

Comunicat de presa_Asociatia Suport Regiunea Centru 05.02.2021

 

Continuare

Camera Deputaților

Calendar articole

aprilie 2021
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Articole de interes