Social Media

Blog

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, l-a SUNAT pe directorul OncoGen care a anunțat că are vaccinul anti-coronavirus

Publicat

pe

Bine că sprijină Marea Britanie, iar noi discredităm sau ignorăm proiecte ca cele ale OncoGen. În condițiile în care, am mai spus, centrul OncoGen e construit cu fonduri europene #POSCCE, lansat în 2015. Eram secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene în acel moment.

În 2019, în mandatul meu de ministru al fondurilor europene, încă de la început am propus (și am și lasat în lucru actualului ministru) pe programarea 2021-2027 opțiunea Guvernului de atunci de a avea un Program Operațional pentru Sănătate 2021-2027, tocmai pentru a canaliza, printre axele de investiții, screening și instruire și o componentă solidă de finanțare UE a cercetării medicale românești.

Știm cu toții ce talente are România în zona asta, dar ele se manifestă în afara țării. (Situația nu se va reversa ușor. Dar pățanii ca cele ale Oncogen nu ajută deloc).

Văzând focusul pus la nivel european pe utilizarea fondurilor Politicii de Coeziune în special în cercetare și dezvoltare, miliarde de euro doar pentru România, eu și colegii din minister am considerat că e valoros și rațional să orientăm o bună parte a alocării 2021-2027 din cercetare și inovare către medicină. Am agreat cu Comisia Europeană această abordare.

Sunt sigură că nu am greșit dar această viziune trebuie să înceapă Azi, când nevoia o cere, când proiecte precum vaccinul de la Oncogen necesită un apel, o linie de finanțare rapidă!

Chiar nu cred că acum mai contează etapa în care e produsul dezvoltat și nici complexele noastre de inferioritate sau superioritate.

Iunie 2019: https://www.agerpres.ro/…/manzatu-sanatatea-ramane-o-priori…

„În prezent, România negociază modalitatea în care se vor aloca bani europeni după 2021, în următorii şapte ani, 2021-2027. Vreau să ştiţi că sănătatea rămâne o prioritatea în programarea acestor bani. Ne-am dori chiar un program operaţional Sănătate. Negocierile sunt în derulare. Oricum, pe zona socială vom avea o alocare consistentă în continuare pentru ce înseamnă investiţii în asistenţă medicală în ambulatoriu şi pentru primiri urgenţe. Dorim mai mulţi bani europeni pentru zona de cercetare, dorim să facem în aşa fel încât spitalele, institutele de cercetare, universităţile, facultăţile de medicină să beneficieze de mai multe resurse pe zona aceasta de cercetare, care să aibă mai multă aplicabilitate şi în tratamentele oferite pacienţilor din România”, a afirmat Mînzatu la Forumul Naţional al Spitalelor.

Bine ca sprijina Marea Britanie, iar noi discreditam sau ignoram proiecte ca cele ale OncoGen. In conditiile in care, am…

Publicată de Roxana Minzatu pe Miercuri, 13 mai 2020

 

Continuare

Camera Deputaților

Calendar articole

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Articole de interes